Mistery City felhasználási feltételek

Alapfogalmak:

KALAND: A Mistery City mobilalkalmazással használható, képeket és szövegeket (alfanumerikus karakterláncokat) adatokat tartalmazó adathalmaz.

KALANDKÉSZÍTŐ: Az a felhasználó aki a Mistery City mobilalkalmazáshoz kalando(ka)t készít és /vagy tölt fel, vagy a kaland készítésének és/vagy feltöltésének folyamatában részt vesz.

Kalandkészítőkre vonatkozó feltételek

 1. A Mistery City kalandok készítéséhez az alábbi típusú fényképeket lehet felhasználni

  1. saját készítésű fényképek

  2. kereskedelmi célra is szabad felhasználású fényképek pl pixabay) melyek nem tartalmaznak olyan képrészletet, melyen harmadik fél által bejegyzett védjegy található

  3. olyan fényképek, melyeknél a szerzői jogok birtokosa írásban hozzájárult, hogy a képek szabadon másolhatók, módosíthatók és terjeszthetők akár üzletszerzési céllal is, a készítő engedélye és díjazása nélkül

  4. olyan közkincsnek minősülő vizuális szellemi alkotások, amelynek felhasználására a szerző nem ír elő korlátozást

 1. A Mistery City kalandok készítéséhez az alábbi típusú szövegek, szövegrészletek használhatóak fel:

  1. Saját megfogalmazású szöveg

  2. szabadon felhasználható szerzői joggal nem védett szövegek és szövegrészek

  3. olyan szövegek és szövegrészek, ahol a szerzői jogi oltalom már lejárt.

  4. olyan közkincsnek minősülő szöveges szellemi alkotások, amelynek felhasználására a szerző nem ír elő korlátozást

 1. A Kalandkészítő szavatolja az általa feltöltött képi és szöveges tartalmak per teher és igénymentességét, és teljes felelősséggel tartozik az általa feltöltött tartalmakért ideértve – de nem kizárólagosan - az esetleges szerzői jogi igényeket és azok megsértésének jogkövetkezményeit.

 1. A Kalandkészítőt illeti meg az általa készített tartalmak szerzői joga. A Kalandkészítő az általa feltöltött képi és szöveges tartalmakra vonatkozóan visszavonhatatlanul és időbeli korlátozás nélkül ingyenesen szabad felhasználást enged a Mistery City honlapon, mobilalkalmazásban, közösségi médiafelületeken és kapcsolódó számítógépes környezetben való részben vagy egészben történő szabad felhasználásra, ideértve az átdolgozást, a módosítás, másik kalandban való felhasználást, a többszörözést, a terjesztést és az értékesítést is.

 1. A Kalandkészítő tudomásul veszi, hogy a Mistery City külön értesítés nélkül jogosult az Kalandkészítő által feltöltött tartalmakat számítógépes rendszerekben tárolni, biztonsági másolatot készíteni vagy törölni.

 1. A Kalandkészítő a Mistery City mobilalkalmazás és a hozzá tartozó online vagy offline feltöltőfelület használatának megkezdésével elfogadja a felhasználás feltételeit.